Welke eigenschappen hebben de kleurglazen?

Welke eigenschappen hebben de kleurglazen?

Naast dat de kleurglazen perfect passen bij je outfit, hebben deze ook nog eens een functie. Ze hebben verder geen effect op de mate van bescherming tegen UV-stralen.

Algemene functies over de volgende tinten:

Bruin, grijs en groen zorgen voor algemene helderheid zonder de kleuren zelf te verstoren.

Geeltinten zijn ideaal voor matige tot lage lichtomstandigheden

Roze maakt de wereld een stuk helderder, ze verhogen de zichtbaarheid en het contrast

Overzicht van de verschillende kleuren

Blauwe glazen verminderen het scherpe contrast, bij gevoeligheid voor scherp licht is dit een fijne kleur om te dragen. Deze kleur bril is daarom ook nog eens fijn om te dragen bij feesten met veel lichteffecten. 

Gele glazen zorgen voor meer contrast en scherpte, dit is handig voor zonnige dagen maar ook zeker voor dagen die wat mistig zijn.

Grijze glazen laten alle kleuren door en presteren goed in allerlei omstandigheden. Ze zijn fijn te dragen bij zonnig én bewolkt weer en daarom ook het hele jaar goed te dragen. 

Bruine glazen zijn fijn voor het verbeteren van contrast en diepteperceptie. Een veel gekozen kleur bril en dat is met een reden, ideaal voor overdag en goed om in de auto te dragen. 

Roze glazen bieden een goed contrast ten opzichte van groen- en blauwtinten. Hierdoor zijn ze fijn te dragen op dagen bij het water, daarnaast is het een zachte kleur om doorheen te kijken.